tirsdag 4. november 2008

Midtøstenkonflikten: En interaktiv workshop

Fredag 7.november kl.16-18 arrangerer Riv Muren-kampanjen et annerledes møt på Globaliseringskonferansen. Hanin Shakrah gir en innledende forelesning med bilder, filmsnutter og hverdagsbetraktninger fra Israel og Palestina. Dere kan deretter bli med henne på et interaktivt seminar om dagens konflikt, og om hva vi faktisk kan gjøre for å løse den. Hva kan vi gjøre i dag, og hvilke løsninger vil vi se i fremtiden. Hjelp oss å løse Palestinaspørsmålet!

Den israelsk-palestinske konflikten går inn i sitt sekstiførste år og fortsatt synes løsningen å være langt borte. Akkurat nå sitter 11.000 palestinere i israelske fengsler, og en brutal israelsk okkupasjonsmakt bygger Mur, stjeler vann og gjør livet vanskeligere å leve for vanlige palestinere. Samtidig planla Det Norske Pensjonsfondet senest i sommer en investering på 270 milliarder Euro i okkupasjonsmakten Israel.

Hanin Shakrah er en svensk-palestinsk foredragsholder og menneskerettighetsaktivist som har jobbet i og med Palestina i ti år. Hun kom nylig hjem fra Vestbredden, og kommer til å gjøre alt for å føre Palestina og Oslo litt nærmere hverandre!

Se program på www.globalisering.no. Meld deg på på denne nettsiden, eller ved inngangen.

1 kommentar:

Julie sa...

Hvilke grunnlag har du for å si at israel er en okkupasjons makt? Ja de har vert i krig opptil flere ganger (kriger som de ikke har startet engang) og tatt områder. Hvis et land blir angrepet, er det ikke rettferdig med en slags betaling etterpå? Den muren det er snakk om har avverget tusenvis av selvmordsbomber de siste årene. Israel er nødt til å beskytte seg, siden ingen av landene rundt dem kan la dem være i fred. Det er ikke rettferdig å kalle Israel en okkupasjons makt. Sjekk fakta så forstår du hva jeg mener:)